Kunstenaarsproject “75 jaar Crescendo”.

Kunstenaarsproject “75 jaar Crescendo”.

De viering 75 jaar Crescendo is een goede gelegenheid om kunstenaars te betrekken bij culturele evenementen om op die manier een verbinding te maken tussen beeldende kunst en muziek, met name de zangkunst, en tevens de mensen te laten kennis maken met kunstenaars/kunstenaressen.
Gemengd Koor Crescendo Doenrade nodigt kunstenaars, zowel amateurs als professioneel, uit om iets te creëren, dat eventueel een aandenken aan ons jubileum is en wellicht gebruikt kan worden voor posters, programma en communicatie.
De inzendingen moeten een impressie zijn van onze vereniging, waarbij we aan een drietal aspecten denken:

1. Crescendo is een zangkoor en de inhoudelijke kern daarvan is op de eerste plaats Mens en Muziek en eigenlijk nog specifieker koormuziek. (Koor)muziek moet in het kunstwerk zeer herkenbaar zijn. Daar horen steekwoorden bij als harmonie, samenzang en emotie.

2. Crescendo is een zangkoor in Doenrade. De locatie, de sfeer van Doenrade moet in het kunstwerk terug komen. Steekwoorden daarbij zijn o.a. Limburg, dorp, gemeenschapsband, saamhorigheid, authenticiteit.

3. Crescendo bestaat 75 jaar.  De historie moet uitgedrukt worden.  Steekwoorden zijn: vroeger en nu, historie, verbinding, rode draad.

Wij hopen en verwachten dat hier bijzondere creatieve producten ontstaan, die door een deskundige jury zullen worden beoordeeld. De hoofdprijs voor deze kunstwedstrijd bedraagt € 1000,-
Een tentoonstelling van de inzendingen en de prijsuitreiking van het kunstenaarsproject zullen plaatsvinden op zondag 12 juni, na de eucharistieviering bij gelegenheid van het 75-jarig jubileum.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.