Kunstenaarsproject “75 jaar Crescendo”.

Kunstenaarsproject “75 jaar Crescendo”.

Bij gelegenheid van haar 75-jarig bestaanfeest heeft Gemengd Koor Crescendo beeldend kunstenaars uitgenodigd om een kunstwerk te creëren. Het koor wilde op deze manier een verbinding maken tussen beeldende kunst en muziek, met name de zangkunst, en tevens haar publiek kennis laten maken met beeldend kunstenaars/kunstenaressen.
De inzendingen moesten een impressie zijn van onze vereniging, waarbij met name de aspecten koormuziek, de sfeer van een dorp als Doenrade en de 75-jarige historie aan bod moesten komen.
Aan deze uitnodiging werd een wedstrijd verbonden met een hoofdprijs van € 1000,-
Uiteindelijk melden zich 13 kunstenaars aan voor de wedstrijd. Er namen 11 schilderende en twee keramische kunstenaars deel.
Op zondag 12 juni, na de eucharistieviering bij gelegenheid van het 75-jarig jubileum, werd gasterie Dobbelsteyn voor één dag omgetoverd tot galerie Dobbelsteyn. Naast hun inzendingen voor de wedstrijd exposeerden de kunstenaars ook met andere werken in de sportzaal van de gasterie.
Om 13.00 uur maakte de voorzitter van de driekoppige jury een eind aan de spanning voor de deelnemers.
Het bezoekende publiek had al mogen constateren dat er 13 mooie kunstwerken waren gemaakt. De deskundige jury had hieruit toch een gefundeerde selectie kunnen maken.


De derde prijs in de wedstrijd ging naar Fauve Oberije voor haar feestelijk acrylverf schilderij.


Paul Smeets ontving de tweede prijs voor een veelkleurig vierluik met het zangkoor en de Doenraadse wortels.


De eerste prijs werd gewonnen door Jenny van Gansewinkel met een digitale impressie van het koor in een landelijke omgeving.

Na afloop van de expositie schonk Fauve Oberije haar doek aan de jubilerende vereniging,
Paul Smeets deed zijn vierluik tegen kostprijs over aan de vereniging en zaalhouder Erik Cremers die de kostprijs gebroederlijk deelden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.