Overwinteren in Spanje 1

Home / Overwinteren in Spanje 1

Petra en Ruud Beumer


In juni verleden jaar is mijn vrouw Petra lid geworden van Crescendo en, na enig masseren van Ton na afloop van het buitenconcert, besloot ook ik lid te worden.
Lid worden was niet vanzelfsprekend. Wij overwinteren namelijk al sinds 2017 in Spanje. En dat betekent dat we daar zo’n 5 à 6 maanden per jaar vertoeven.
Indien men ons had afgewezen dan hadden we hier begrip voor gehad. Want een half jaar afwezigheid betekent een half jaar geen repetities bijwonen, geen concerten meemaken in die periode en alle nieuwe stukken die in die periode ingestudeerd worden blijven voor ons nieuw als we weer terug zijn. Maar het bestuur besloot ons toch toe te laten.

Wat betreft de nieuwe stukken hadden we een oplossing bedacht. Door alle stukken in Musescore in te voeren houden we hier voeling, met name met jullie nieuwe repertoire.
Aangezien Harrie Schreuders reeds langer met Musescore werkt en ook een oefenen-site heeft ontwikkeld voor de leden besloten we samen op te trekken. Sinds enkele maanden hebben Harrie en ik dan ook heel frequent mailcontact zodat we nieuwe en soms oude stukken over ons beiden verdelen en de betreffende partijen aan de leden aanbieden op de site.

Door dat mailcontact waarbij ik Harrie ook af en toe over ons verblijf in Spanje berichtte leek het Harrie misschien een goed idee eens een stukje op de Crescendo-site te plaatsen over het waarom van het overwinteren en de voor- en nadelen ervan. En zoals altijd: de een zal er meer geïnteresseerd in zijn dan de ander. Maar dat geldt voor elk ingezonden stuk.

Waarom zijn we gaan overwinteren?
Heel simpel, met name om het slechte weer te ontlopen. Petra heeft een hekel aan somber, grijs weer (wie niet). Tja, en aangezien het daar gemiddeld 8 à 10 graden warmer is, minder regent en het zonnetje vaker schijnt lag het voor de hand om ons huis voor een paar maanden te verruilen voor een andere stekkie.
Overigens wat de meesten vergeten is dat de zon hier veel hoger staat dan ‘thuis’. Ondanks dat het ook hier soms maar 12 of 14 graden is in januari, door de zonnestralen op je huid voelt het altijd veel warmer aan.

We hebben gekozen voor Benidorm. En hoewel dat bij heel veel mensen allerhande negatieve associaties opwekt (door de in het verleden bekende docu-serie “Benidorm Bastards”) kan ik jullie verzekeren dat het hier heel anders is dan men veronderstelt.
Natuurlijk is de gemiddelde leeftijd van de overwinteraars schat ik rond de 75. Dat kan ook niet anders. Als je niet gepensioneerd bent kun je immers niet of nauwelijks overwinteren. Maar het zijn gemiddeld gesproken wel allemaal actieve, ondernemende mensen; levensgenieters. Waarmee ik trouwens niet wil zeggen dat “thuisblijvers” dat niet zijn.

Wat je hier zoal kunt doen, hoe je hier verblijft en wat het kost vertellen we in onze volgende blog.
Groetjes,

Petra en Ruud Beumer

PS

Als iemand verdere informatie wil hebben of vragen wil stellen, mijn emailadres is [email protected] en dat van Petra [email protected].