overwinteren in Spanje 3

Home / overwinteren in Spanje 3

Petra en Ruud Beumer


Waar je gaat overwinteren ligt er natuurlijk aan wat je zoekt.
Denk niet dat als je aan de Costa Blanca gaat overwinteren dat het niks uitmaakt waar je naartoe gaat.
Ga je naar Villajoyosa (ligt 7 km ten westen van Benidorm) betaal je ineens veel minder. Maar daar zijn de helft van de restaurants en terrasjes van december tot en met februari dicht en lopen weinig mensen op de boulevard.
Ook ten oosten van Calpe wordt het rustiger, dus ook hier meer horeca gesloten in de wintermaanden en dus minder mensen op de boulevard.
Tja, en daartussenin ligt Benidorm, Albir en Altea met Benidorm als absolute hoogtepunt qua vertier en drukte.

En ook binnen Benidorm maakt het veel uit waar je verblijft. Benidorm kent enkele baaien en meerdere stranden waarvan 3 min of meer bekende. De achterliggende wijken weerspiegelen het karakter van deze stranden.

Het Levante-strand is het drukst (en het meest bekend). Daar zijn alle restaurants, bars en terrasjes de hele winter open. Aangezien hier ook veel Engelsen verblijven ligt er zelfs een hele wijk achter die door hen gedomineerd wordt. Je vindt er tientallen pubs en goedkope eetgelegenheden en overal hoor je muziek.

Ten oosten van het Levante-strand ligt op een heuvel de oude binnenstad met haar bekende smalle straatjes, authentieke barretjes en souvernirwinkeltjes. Hier wonen de autochtone Benidormers die hun kleine vissersdorpje in 70 jaar hebben zien veranderen in een toeristische trekpleister die haar weerga niet kent, met tientallen woontorens en hotels met meer dan 20 of 30 verdiepingen hoog. Rij je over de snelweg langs de kust dan weet je niet wat je ziet als Benidorm opdoemt.

Ten westen van de oude binnenstad ligt het langgerekte Poniente-strand. Het is er veel rustiger dan op het Levante-strand en in het weekend tref je er met name de Spanjaarden aan. Omdat het er rustiger is kom je ook hier van december tot en met februari regelmatig gesloten horecazaken tegen.

Tot slot heb je La Cala, de meest westelijk gelegen strandwijk van Benidorm. Die is door een heuvel afgescheiden van de rest van de stad. De wijk is compact en rondom het strand hangt een gezellige sfeer. Alle terrassen en restaurants bevinden zich in de onmiddellijke nabijheid van het strand. Mocht je daar met iemand afspreken dan hoef je nauwelijks precies aan te geven wáár want je komt elkaar vast en zeker tegen.

En de nadelen van het overwinteren?
Die liggen voor de hand. Hoewel videobellen natuurlijk mogelijk is niets gaat boven een echte knuffel van je (klein)kinderen.
En je mist zaken zoals de wekelijkse repetities bij Crescendo en alle andere verenigingen waar je ‘thuis’ lid van bent (harmonieën, tennisclub, etc).
Soms gaan mensen voor een of twee weken op en neer van Alicante naar vliegveld Aachen/Maastricht. Als je alleen handbagage neemt en van te voren boekt kost het niet veel.

Genoeg geschreven. Ons bevalt het overwinteren in elk geval, ondanks de nadelen, erg goed. En heel eerlijk: de tijd vliegt. Want medio april zijn we op dinsdagavond weer te vinden in Gasterie Dobbelsteyn ……….. Groetjes en tot ziens,

Petra en Ruud Beumer

PS

Als iemand verdere informatie wil hebben of vragen wil stellen, mijn emailadres is [email protected] en dat van Petra [email protected].