Concertante “La Traviata” uitgesteld.

Concertante “La Traviata” uitgesteld.

Bijna twee jaar geleden werd Gemengd Koor Crescendo door de Philips Harmonie uit Eindhoven benaderd om samen een mooi project te doen: Een concertante uitvoering van de beroemde opera La Traviata, van Giuseppe Verdi.
Dit concert zou in april 2020 plaatsvinden in de Frits Philipszaal in Eindhoven.
Bij Crescendo ontstond al vlug het idee om dit concert dan ook hier in onze regio op te voeren.
In mei 2019 werd dus door beide verenigingen gestart met de repetities voor deze concerten.
Voor de solo’s, duetten en terzetten werden de sopraan Aylin Sezer, tenor Eric Reddet en bariton Marcel van Dieren gecontracteerd, drie wereldbefaamde operazangers.
In maart 2020, één maand voor de uitvoeringen, gooide het vermaledijde Covid-19 virus roet in het eten. De “intelligente lockdown” werd afgekondigd, dus werd besloten om de concerten te verplaatsen naar het najaar van 2020.
Inmiddels zijn we een jaar verder, maar nog niet veel wijzer over wanneer we weer kunnen denken aan een prachtig concert in een uitverkochte zaal.

In verband met al deze onzekerheden en gezien het feit dat 2022 geheel in het teken zal staan van het 75-jarig bestaansfeest van Gemengd Koor Crescendo, hebben de beide verenigingen besloten, om het concert in ieder geval over het jaar 2022 heen te tillen.
Uitstel betekent in ieder geval geen afstel!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.