Verbroederingsconcerten Waldfeucht en Schinveld uitgesteld.

Verbroederingsconcerten Waldfeucht en Schinveld uitgesteld.

Singen ohne Grezen, singen mit Freude, “Van Vrede in vrijheid naar vriendschap”

Gemengd Koor Crescendo zou op 28 en 29 maart deelnemen aan twee concerten ter herdenking van de bevrijding van Limburg 75 jaar geleden.
Een bevrijding ook van het gegeven dat mensen, die voor de oorlog goede banden onderhielden, tijdens de oorlog plots “vijanden” waren.
Ter illustratie dat de goede banden van weleer gelukkig hersteld zijn nemen aan dit project 7 verenigingen uit de grensregio deel: vier mannenkoren en drie gemengde koren uit Selfkant en Beekdaelen.
Zowel de mannenkoren als de gemengde koren vormen ieder een projectkoor van ongeveer 120-125 vocalisten.
Voor het slotlied van de concerten zullen alle projectkoren gezamenlijk op het podium staan hetgeen dus betekent dat dit dan een koor vormt van ca. 245 zangers en zangeressen.
Aan Beekdaelense zijde nemen Zangvereniging Oranje uit Schinveld, als medeorganisator, deel en Gemengd Koor Crescendo uit Doenrade.
De concerten vinden plaats in cultureel centrum “Bürgertreff” in Waldfeucht (Dld.) en in Schinveld in de BMV de Sjinskoel.
Vanwege de toenemende gevallen van infecties met het coronavirus in met name de regio Heinsberg zijn de twee concerten verplaatst naar het najaar van 2020. De juiste data zullen later volgen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.