Concertante “La Traviata” uitgesteld

Concertante “La Traviata” uitgesteld

Haar leven lijkt één groot feest.
De gevierde courtisane Violetta Valéry heeft alles wat haar hartje begeert: rijke minnaars, vrienden en geld.
Maar dan wordt ze verliefd op de jonge Alfredo.
Alfredo’s vader, Giorgio Germont, keurt de relatie af en overtuigt haar ervan dat ze zijn zoon moet verlaten, om de reputatie van zijn familie te redden. Violetta breekt met Alfredo, die hier woedend om is! Hij weet niet dat Violetta op dit moment al ernstig ziek is. Alfredo komt tot inkeer wanneer hij zich realiseert welk offer Violetta voor hem heeft gebracht. Samen met zijn vader bezoekt hij Violetta op haar sterfbed, maar hij is te laat: Violetta sterft in de armen van haar geliefde…

Een samenvatting van het libretto “La Traviata”, van Francesco Maria Piave, gebaseerd op de roman La dame aux camélias uit 1848 van Alexandre Dumas junior. Dit verhaal werd in 1852 bewerkt tot een opera door Giuseppe Verdi

De Philips Harmonie Eindhoven organiseert in samenwerking met Gemengd Koor Crescendo Doenrade een concertante uitvoering van de opera “La Traviata” van Giuseppe Verdi.
De solo’s, duetten en terzetten zullen worden gezongen door sopraan Aylin Sezer, tenor Eric Reddet en bariton Marcel van Dieren, drie wereldbefaamde operazangers.
In verband met de geldende veiligheidsoverwegingen ten aanzien van het coronavirus is de uitvoering van deze concertante uitgesteld. De nieuwe data en verdere informatie zullen zo spoedig mogelijk gecommuniceerd worden.

*Muziekgebouw Frits Philips, Heuvel 140 5611DK Eindhoven

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.